رئیس کل سازمان نظام پرستاری: مشکلات پرستاران نیازمند توجه جدی دولت و مجلس است. ۱۲ گردشگر در جنگل‌های مازندران مفقود شدند (۲ آبان ۱۴۰۴) راز لیوان سفید| روایتی از جنجال بزرگ متخصصان تغذیه درباره مصرف شیر کشف ۵۰ بسته مواد مخدر در هنگ مرزی تایباد (۲ آبان ۱۴۰۴) هوای مشهد برای هجدهمین روز پیاپی در شرایط ناسالم است (۲ آبان ۱۴۰۴) سرباز هتاک مرز میلک دستگیر شد | ماجرا چه بود؟ (یکم آبان ۱۴۰۴) معاون وزیر گردشگری: آماده حمایت قانونی و مالی از سرمایه‌گذاران در مشهد هستیم مصرف این سبزی عمرتان را طولانی‌تر می کند تغییر خودسرانه در مصرف داروهای ضد افسردگی ممنوع! کشف انبار ۱۱۰۰ تُنی پیاز احتکارشده در مشهد (یکم آبان ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در پی پیش‌بینی تشدید دوباره آلودگی‌ها در مشهد (یکم آبان ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، یکم آبان ۱۴۰۴) | بارش‌های رگباری پراکنده در ارتفاعات استان آغاز واریز حقوق مهرماه ۱۴۰۴ فرهنگیان از امروز (یکم آبان ماه ۱۴۰۴) + فهرست استان‌های مشمول راهکار تغذیه‌ای برای آلودگی هوا با این روش‌ها از پوکی استخوان در امان بمانید چرا حقوق مهرماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی با تأخیر واریز می‌شود؟ چطور در هنگام صبح عملکرد ذهنی‌مان را تقویت کنیم؟ چرا بدن در پاییز تشنه‌تر است؟ درباره ابهامات طرح خدمات برخط دارورسانی | نسخه ناخوانای دارورسانی آنلاین مرگبارترین سوء‌استفاده‌های دارویی، عرضه کپسول‌های دست‌ساز لاغری در عطاری یا آرایشگاه‌های زنانه پلیس فتای مشهد جاعلان مدارک دانشگاهی را دستگیر کرد حق اولاد بازماندگان تأمین اجتماعی برای واجدین شرایط پرداخت شد (یکم آبان ۱۴۰۴) مسمومیت با دارو؛ بیشترین مسمومیت منجر به فوت در سالهای اخیر | مشهد رکورددار است در جهان، سرطان پستان شایع‌ترین سرطان بانوان است کاهش ۹ درصدی تصادفات در خراسان رضوی | عملیات تعریض سه خطه در محور گلبهار - مشهد پرداخت قطره چکانی معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی اعزام ۳۰۰ هزار دانش‌آموز به اردوی راهیان نور در سال تحصیلی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ سامان دهی موتورسیکلت های آلاینده، درخواست  همیشگی مردم مشهد است | داد از دود و صدای اگزوز موتورها انتقاد رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از دولت | تهران‌نشینان، آلودگی هوای مشهد را به فراموشی سپرده‌اند
سرخط خبرها

احتمال ابتلا به تب دنگی در سفر اربعین | هر پشه آئدس ۵۰ نفر را آلوده می‌کند

  • کد خبر: ۲۴۵۲۵۸
  • ۲۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۸
احتمال ابتلا به تب دنگی در سفر اربعین | هر پشه آئدس ۵۰ نفر را آلوده می‌کند
معاون آموزشی سازمان اورژانس کشور گفت: اگر فردی به یک نوع ویروس تب دنگی مبتلا شود، تا پایان عمر به همان نوع ویروس مجدداً مبتلا نخواهد شد؛ اما به‌دلیل وجود سه نوع مختلف ویروس، یک فرد می‌تواند در طول عمر خود سه بار به تب دنگی مبتلا شود.

به گزارش شهرآرانیوز، حسن نوری ساری معاون آموزشی سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه تب دنگی یک بیماری ویروسی است که عمدتا از طریق نیش پشه آئدس منتقل می‌شود، اظهار کرد: این بیماری به هیچ عنوان از طریق روابط بین انسانی قابل انتقال نیست، مگر از طریق انتقال خون و در شرایطی نادر که خون فرد مبتلا به تب دنگی گرفته و به شخص دیگری تزریق شود که البته به دلیل وجود تب در بیماران دنگی چنین امری بسیار نادر است.

پشه آئدس چطور باعث تب دنگی می‌شود؟

وی افزود: عامل ابتلا به تب دنگی نیش پشه آئدس است و این بیماری از طریق سایر گونه‌های پشه‌ها قابل انتقال نیست. پشه آئدس رفتار خاصی دارد؛ نوع پشه‌ای که در ایران غالب است، روزگرد بوده و بیشتر در اوایل صبح و نزدیک به غروب آفتاب اقدام به گزش می‌کند. این پشه در صورتی به ویروس دنگی آلوده می‌شود که فردی که مورد گزش قرار می‌گیرد، به این ویروس آلوده باشد و پس از آن تمامی گزش‌های بعدی آن پشه می‌تواند بیماری را منتقل کند.

نوری تصریح کرد: پشه آئدس در طول عمر خود قادر است تا ۵۰ بار گزش انجام دهد، بنابراین اگر این پشه در اولین روز گزش خود فردی آلوده را نیش بزند، می‌تواند حداکثر تا ۵۰ نفر دیگر را نیز مبتلا کند. با این حال، اگر پشه فردی غیرآلوده را نیش بزند خود پشه ناقل بیماری نخواهد شد و نیش‌های بعدی آن مشکلی ایجاد نمی‌کند. به عبارتی دیگر، اگر فرد مبتلا به تب دنگی در خانه باشد و پشه‌ای در آن مکان وجود نداشته باشد، هیچ انتقال بیماری اتفاق نخواهد افتاد.

هر فرد ممکن است ۳ بار در عمرش تب دنگی بگیرد

معاون سازمان اورژانس کشور به تشریح علائم بیماری تب دنگی پرداخت و گفت: علائم این بیماری به صورت تدریجی و با نشانه‌هایی شبیه به سرماخوردگی آغاز می‌شود. درد پشت چشم، تب و لرز، سردرد، سرگیجه و بدن درد از علائم شایع این بیماری هستند البته سرفه در این بیماری نادر است، اما بیشتر بیماران از درد پشت چشم و بدن‌درد رنج می‌برند.

وی با بیان اینکه ۹۸ درصد بیماران بدون هیچ عارضه‌ای بهبود می‌یابند، گفت: اگر فردی به یک نوع ویروس تب دنگی مبتلا شود تا پایان عمر به همان نوع ویروس مجدداً مبتلا نخواهد شد، اما به دلیل وجود سه نوع مختلف ویروس، یک فرد می‌تواند در طول عمر خود ۳ بار به تب دنگی مبتلا شود.

توصیه به زائران اربعین

نوری با اشاره به راه‌های پیشگیری از گزش پشه آئدس افزود: برای جلوگیری از ابتلا به تب دنگی، زائران اربعین باید از لباس‌های آستین بلند و جوراب استفاده کنند تا سطح کمتری از بدن در معرض گزش قرار گیرد. همچنین استفاده از اسپری یا پماد‌های دافع حشرات به‌ویژه در ساعات حساس روز، به عنوان یک اقدام پیشگیرانه مؤثر توصیه می‌شود.

معاون آموزش سازمان اورژانس کشور همچنین تأکید کرد: به زائران توصیه می‌شود که تا حد امکان در شب تردد کنند تا علاوه بر پیشگیری از گرمازدگی، از گزش پشه آئدس که در اوایل صبح و نزدیک غروب بیشتر فعال است، در امان بمانند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->